opusdeusjulisteilmanenskaa.jpg

Opus Deus - Kuinka tulla jumalaksi

Kaija on parikymppinen nuori nainen, joka etsii suuntaa elämälleen aikuisuuden kynnyksellä. Hän rakastaa lukemista, pitää mitätöntä suosiota nauttivaa kirja-aiheista videoblogia ja viettää päivät poikaystävänsä Jukan kanssa oleillen. Vaikka elämä Kaijan ympärillään tuntuu pysähtyneen, hän haaveilee merkityksellisestä tulevaisuudesta ja suurista teoista.

Sietämättömältä tuntuva seesteisyys päättyy kuitenkin yllättäen, kun Kaijan elämässä kääntyy uusi lehti. Hän löytää internetistä self help -oppaan, jollaista ei ole ennen nähnyt: Opus Deus – Kuinka tulla jumalaksi. Kirja lupaa omistajalleen helpon ja nopean reitin jumalaiseen valta-asemaan, jonka voi saavuttaa seuraamalla yksinkertaisia ohjeita. Suurista lupauksista innostunut Kaija päättää tarttua tilaisuuteen ja lähteä matkalle kohti menestystä. Mutta mitä on menestys ja sen vaatimukset?

Opus Deus on uusi musikaali, joka vie katsojansa matkalle vallan ytimeen. Esitys tutkii aihettayksilön tasolla: se pohtii ihmisten välisiä arkisia valtasuhteita ja niiden vaikutusta ympäristöömme sekä laajentaa perspektiiviä myös yhteiskunnalliselle tasolle.

Aihetta käsitellään itseironisen mustan huumorin ja oivaltavan musiikkiteatterin keinoin. Esitys nostaa esiin myös itsekeskeisyyden ja täydellisyydentavoittelun teemat sekä pohtii yleisellä tasolla meitä kaikkia kiinnostavaa kysymystä: 
mikä tekee elämästä merkityksellistä.

Sävellys, sanoitus, sovitus & käsikirjoitus: Musiikkiteatteri NYT

Ensi-ilta: 29.10.2019 (Lahden kaupunginteatteri, Eero-näyttämö)