SMK käsiohjelman kansi.jpg

 

Musiikkiteatteri NYT & Eeva Kontu: Suomalaisen Musiikkiteatterin Klubi

Suomalaisen musiikkiteatterin klubi on maamme teatterimusiikin lähihistoriaa esittelevä konserttisarja, joka haluaa tehdä suomalaisen musiikkiteatteriohjelmiston tutuksi katsojilleen. Klubin myötä pääsemme perehtymään musiikkiteatteriperinteen kehitykseen Suomessa ja avaamaan ikkunat myös taidemuodon tulevaisuuteen maassamme.

Konserttisarjan valmistaa kaksi kotimaisen musiikkiteatterin piinkovaa uranuurtajaa: kuuden nuoren musiikkiteatteriammattilaisen muodostama Musiikkiteatteri NYT sekä uuden polven teatterisäveltäjä ja –kapellimestari Eeva Kontu. Jokaiseen konsertti-iltaan saapuu paikalle myös yksi asiantuntijavieras, joka jakaa näkemyksiään genren tilanteesta Suomessa.

Suomalaisen musiikkiteatterin klubi koostuu neljästä konsertista, joissa esitetään suomalaista teatterimusiikkia eri aikakausilta. Klubikonserttien ajankohdat ja teemat ovat:


15.1.2019

Suomalainen musiikkiteatteri viime vuosituhannella; Panulasta Puurtiseen, Chydeniuksesta Rantalaan. Asiantuntijavieraana Susanna Haavisto.

5.2.2019

Suomalaisen musiikkiteatterin uusi vuosituhat 2000-2010; Hopeinen kuu -kilpailu, kotimaiset suurteokset, Lahden Mute. Asiantuntijavieraana Jussi Tuurna.

16.4.2019

Viimevuosien musiikkiteatteriteokset 2011-2018; vastaiskuja jukeboxmusikaaleille, Kansallisteatteri ja Kapsäkki, alan osaajien yhteenliittymät esim. Kontu&Kähärä&Tuurna ja NYT. Asiantuntijavieraana Jukka Nykänen.

7.5.2019

Tulevaisuuden teokset: "Tätä ette ole vielä kuulleet"; uusien esitysten lauluja ja kohtauksia, emäntien ja isäntien tuoreet sävellykset. Asiantuntijavieraana Ulriikka Heikinheimo.

Alkuperäinen neliosainen konserttisarja esitettiin Musiikkiteatteri Kapsäkissä, Helsingissä. Klubi on myös tiivistetty yhdeksi kahden tunnin konsertiksi, joka on esitetty Lainsuojattomat-festivaaleilla Porissa ja Tampereen Teatterikesässä.