Joulumieltä!

Jouluterveiset tonttusilta

Moi kaikki, täällä Linda.

Alle viikko jouluun!
Mä en ole kovin jouluihminen. Se ei todellakaan ole mun lempi juhla, vaikka tykkään toki siitä, että on loma, saa olla rauhassa ja nähdä läheisiä. Oon enemmän Uusivuosi- ja juhannusihminen. Kuitenkin, vaikka julistan kaikkialla, että ”hohhhoijaa joulu”, niin silti mulle oli tosi tärkeetä tänä vuonna tehdä kodista tunnelmallinen ja jouluinen. Kävin ostamassa Tokmannilta oikee jouluvalot, semmoset pallot. Kynttilöistä tykkään tosi paljon, niin niitä poltan muutenkin, näin joulun aikaan entistä enemmän. Tänä vuonna mun suurin jouluherkku on ehdottomasti nutellatortut! Aivan järkyttävän hyviä. Oon tehny niitä jo neljä kertaa. On kätevää, kun ostaa kilon torttutaikinan ja nutellapurkin niin niitä voi tehdä vaikka vaan pari päivässä. Ihanaa, tuoretta ja maukasta.


Tässä ohje Lindan suussasulaviin nutellatorttuihin:

• Sulata torttutaikina.
• Leikkaa levy puoliksi.
• Laita torttuneliön keskelle klöntti nutellaa.
• Taita vastakkaiset kulmat yhteen, jotta tortusta tulee siis komionmuotoinen torttu.
• Painele reunat, ettei repeile. Halutessasi voitele.
• Paista noin 10 minuuttia 225 asteessa.
(Itsehän tykkään, että torttu jää hieman raa’aksi. Jos sinä et pidä siitä, paista hieman kauemmin.)

No mutta mitä Musiikkiteatteri NYT touhuaa näin viimeisinä päivinä vuonna 2018?
Esitetään Vain Jouluelämää! Kaksi esitystä on jo ollut Lahdessa, yksi liike- ja yrityskeskus Korissa ja toinen oli Pikkuteatterissa. Molemmat meni loistavasti, tunnelma oli hyvä ja yleisöt mitä mahtavimpia.
Ensiviikolla pe 22.12 ja la 23.12 ollaankin sitten Helsingissä Musiikkiteatteri Kapsäkissä. Tulkaa ihmeessa sinne aloittamaan meidän kanssa joulunvietto! Vietetään sielläkin mukava ilta. Ainii ja hei siellä teatterisalissa on muuten A-oikeudet. Eli nauttiessasi kulttuuria, voit siemailla kurkkua lämmittävää juomaa. Liput Kapsäkin vetoihin voit ostaa täältä!

Ja toki, vielä näin vuoden viime metreillä NYTin jengi suunnittelee ensivuoden uutta produktiota. Siellä käy keskustelu ja ideointi kuumana!

JA HEI!
Tällä viikolla julkaistiin huikea uutinen!

Musiikkiteatteri NYT ja teatterisäveltäjä ja -kapellimestari Eeva Kontu tekevät yhteistyössä Musiikkiteatteri Kapsäkkiin Suomalaisen musiikkiteatteriklubin, jossa käydään läpi suomalaisen musiikkiteatterin historiaa aikakausi kerrallaan. Solisteina ovat Musiikkiteatteri NYTin tyypit ja klubin hostina ja pianistina on Eeva.
Klubi-iltoja on neljä, ja joka iltana on mukana asiantuntija vieras.
Keikkapäivät ja vieraat ovat seuraavat:
15.1 Suomalainen musiikkiteatteri viime vuosituhannella. Vieraana Susanna Haavisto
5.2 Suomalaisen musiikkiteatterin uusi vuosituhat 2000-2010. Vieraana Jussi Tuurna
16.4 Viime vuosien musiikkiteatteriteokset 2011-2018. Vieraana Jukka Nykänen
7.5 Tulevaisuuden teokset. ” Tätä ette ole vielä kuulleet”. Vieraana Ulriikka Heikinheimo

Näistä klubi-illoista tulee varmasti todella huikeita! Lippuja voit ostaa täältä!

Rauhallista joulua ja onnea ja kaikkea hyvää tulevalle vuodella 2019!
Rauhaa, rakkautta, iloa ja nautiskelua.

Rakkaudella Linda

Kuva: Harri Knuuttila

Kuva: Harri Knuuttila

Matias Koivuniemi