Terkkuja pukkarista

pukkarikuva.jpg

Moi,

täällä Petteri! Mähän oon tosiaan NYTin ohella ollut viimeiset pari vuotta kiinnityksellä Kouvolan teatterissa. Siellä ollaan tänä keväänä tehty muun muassa Peter Pan -näytelmää, ja täytyy sanoa, että Peterin roolin tekeminen on ollut PARASTA IKINÄ. Harvoin on ollut oikeesti vaikeuksia lähteä töistä kesälomalle, mutta nyt on ensimmäinen kerta että eipä melkein malttaisi. Onneksi tuohon esitykseen saa palata vielä syksyllä kun näytökset jatkuvat. Tulkaahan ihmeessä katsomaan!

Mutta se minusta ja nyt NYTin pariin.

Meillä on ollut villi kevät! Toukokuun 7. päivä saatiin päätökseen Suomalaisen musiikkiteatterin klubi Kapsäkissä, Helsingissä. Neljän klubikonsertin sarja soi hienosti ja vastaanotto oli tosi innostunutta. Erityisesti ihmiset on ihmetelleet sitä työmäärää mikä ollaan tehty: yli 80 biisiä haltuun muutamassa kuukaudessa! No, hyvässä porukassa sitä jaksaa painaa. Eeva Kontun kanssa on ollut älyttömän kivaa. Eeva on huippu tyyppi ja käsittämättömän taitava muusikko. Kyseinen konseptihan ehti muuten vierailla 16.5. Porissa Lainsuojattomat-festareillakin. Eikä siinä vielä kaikki: elokuuksi me kasataan koko kevään parhaat palat yhteen ja mennään Tampereen Teatterikesään! Oon niin ilonen ja ylpeä tästä jengistä!

Mitäs muuta? No, meidän Opus Deus -musikaalin pitkä käsikirjoitus- ja sävellysprosessi huipentuu parin viikon intensiivijaksoon touko-kesäkuun vaihteessa. Me ollaan syksystä asti kirjoitettu ja sävelletty juttua omillamme ja aina välillä kokoonnuttu yhteen käymään tuotettu materiaali läpi. Viime palaverissa oli huikeeta huomata, miten juttu herää eloon ja alkaa itse kirjoittamaan itseään: hahmot vääntää innokkaasti tarinaa haluamaansa suuntaan, teksti huutaa biisejä tosi lujaa tiettyihin kohtiin ja me tekijät saadaan vaan seurata sitä itsepäistä näytelmää, joka ollaan synnytetty yhdessä tyhjästä. On tää hurjaa. Paljastettakoon, että viime päivinä mä oon työstänyt tähän juttuun yhtä aika tiukkaa biittiä ja lisäksi herkkää kitaraballadia. Seuraavaksi pitäisi esitellä tuotokset näille mun työkavereille ja kuulla mitä ne niistä ajattelee. Jännittää!

Ai niin, käykää kesää odotellessa tsekkaan meidän Opus Deus -videotraileri täältä.

Älkäähän unohtako edullisempia early bird -lippuja, niitä saa vielä toukokuun ajan!

Musiikkiteatteri NYT