Marraskuulumiset

Mitä kuuluu NYT?

Jaiks! Syksy on jo niin loppupuolella, että jouluvaloja on ilmestynyt ikkunoihin. Mitä NYT on siis tehnyt tämän ajan loppukesästä marraskuuhun?

Noh, vaikka ja mitä! Syksy on ollut varsin toimelias, olemme ohjaajamme Kaisa Leppäsen ja kapellimestarimme Ville Myllykosken kanssa jatkaneet workshop-työskentelyä lähes viikoittain. Jokaisessa workshopissa uuden teoksen materiaalia möyhennetään ylös alas ja aina vain syvemmältä ja syvemmältä. Teoksen ydintä on kaiverrettu esiin perinpohjaisesti ja keskustelujen sekä käytännön kokeilujen kautta se alkaa vihdoin hahmottua kaikessa kirkkaudessaan!

Käsikirjoituksen lisäksi olemme workshopanneet myös teoksen musiikkimateriaalia. Tätäkään emme ole tehneet yksin, vaan olemme saaneet säveltäjä Jussi Tuurnan mukaan! Mm. Musaimpron kautta olemme tutkineet musiikin peruspalikoita ja välillä taas analyyttisesti tutustuttu nyttiläisten materiaaliin ja etsitty sille mahdollisia väyliä kehittyä.

Siistiä on kyllä workshopeissa ollut! Kaikki yllättää taidoillaan ja hullulla meiningillään joka kerta. Ja hauskanpidon lisäksi uusia ajatuksia käsikirjoitukseen ja musiikkiin liittyen tuntuu olevan ainakin tuhat aina sessioiden jälkeen. (Välillä toki ollaan umpikujassa, mutta sieltä on aina selvitty pois!)

Materiaalia on siis kiivaasti työstetty kaikinpuolin, mutta ei siinä kaikki kuulumiset! Nyttiläisten jengi on lisääntynyt kahdella uudella jäsenellä, Tampereen vahvistukset Pyry Smolander sekä Väinö Riihimäki ovat liittyneet joukkoomme! Ihan mahtavaa, tervetuloa vielä mukaan Pyry ja Väinö!

NYTin syksyyn kuuluu siis uusia työtapoja ja ihmisiä. Niin kuin todettu, hauskaa ja hedelmällistä on ollut! Muuta en pyydä. (Paitsi että pikkujoulut! Muutamalta vuodelta on rästissä NYTin pikkujoulut, joten yritetään sitten tänä vuonna juhlia kaikkien menetettyjen juhlien edestä!)

Hyvää marraskuuta ja jouluvalot roikkumaan!

T. Sini

Musiikkiteatteri NYT